...

Salade groene asperges | Burrata | Pancetta

Voor 4 personen

Deel dit recept

  1. Steek de Braaimaster aan en schuif de kooltjes (zodra deze ontstaan) onder het linker grillrooster. Laat de Braaimaster in 30 tot 45 minuten warm worden.
  2. Snijd het houtige deel van de onderkant van de asperges (1-2 cm).
  3. Meng de asperges met een beetje olijfolie en zeezout. Grill ze op de Braaimaster tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet een skillet aan de rechterkant van de Braaimaster en houd de asperges hierin warm (rechts is de temperatuur lager).
  4. Bak de pancetta in een skillet totdat het knapperig is. Zet de skillet aan de rechterkant van de Braaimaster om warm te houden.
  5. Rooster de pistachenoten in een skillet en laat ze afkoelen. Hak ze grof in een vijzel.
  6. Besprenkel de trostomaatjes met olijfolie, zeezout en peper en pof ze op het rooster van de Braaimaster.
  7. Meng de gemengde sla met wat olijfolie en leg de sla in een schaal.
  8. Verdeel de gegrilde asperges en de gepofte tomaatjes over de sla.
  9. Leg de uitgebakken pancetta tussen de asperges en breek de burrata in grove stukken. Verdeel de burrata over de salade.
  10. Strooi de gehakte pistachenoten over de salade en rasp er wat citroenschil over.
  11. Besprenkel met wat olijfolie en rasp er wat parmezaan over.
  12. Serveer de salade direct.

Ingrediënten

  • 2 bosjes groene asperges
  • 500 gr gemengde sla
  • 10 trostomaatjes
  • 150 gr pancetta
  • 1 bol burrata
  • 1 citroen
  • 100 gr gepelde pistachenoten
  • olijfolie
  • parmezaan
  • zeezout
  • zwarte peper

Voor De Aardappelgarnituur

Extra benodigdheden

Become a Braaimaster!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en become a Braaimaster! Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en laat je inspireren door de lekkerste recepten.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.