...

Surf & Turf iberico chorizo | Grote garnalen

Voor 6 personen

Deel dit recept

  1. Steek de Braaimaster aan en schuif de kooltjes (zodra deze ontstaan) onder het linker grillrooster. Laat de Braaimaster in ongeveer 30 tot 45 minuten warm worden. Houd hier rekening mee tijdens het bereiden van het recept.
  2. Rijg de chorizo worsten op een spies. Wij gebruiken hier de churrasco grillspies fork voor.
  3. Voor de grote gamba’s gebruiken we dezelfde spies. Spoel de ontdooide gamba’s goed af. Dep ze droog. We laten de kop aan de gamba’s zitten. We verwijderen wel de schaal van het onderlijf van de gamba. We laten echter 1 stukje schaal zitten en dat is het stukje dat aan de kop vast zit. Dit zorgt er namelijk voor dat de kop en de romp van de gamba aan elkaar blijven zitten tijdens het grillen.
  4. Verwijder het darmkanaal door, precies in het midden van de rug van de gamba, met een mes van de staart naar de kop te snijden. Je kunt nu met het mes het darmkanaal gemakkelijk verwijderen.
  5. Leg de knoflook 10 minuten direct op de kooltjes in de braaimaster om de knoflook te poffen.
  6. Laat de knoflook iets afkoelen en druk de teentjes eruit. Snij met een mes zo fijn mogelijk.
  7. Smelt de boter in een skillet en voeg hier de knoflook aan toe. Blus af met het citroensap, rasp en gehakte peterselie.
  8. Haal de saus van de Braaimaster.
  9. Voor het plukbrood snij je het brood in beide richtingen in zodat er een ruitvorm ontstaat. Let op dat je niet helemaal door het brood snijdt, zodat het brood intact blijft. Giet met een lepel wat van de botersaus in het brood en verdeel de geraspte kaas, oregano, rozemarijn en chilipoeder ook in het brood. Breng op smaak met zout en peper. Leg het brood op de Braaimaster en rooster het goudbruin tot de kaas goed gesmolten is.
  10. De rest van de botersaus kan in de skillet blijven. Voeg de gewassen cherrytomaatjes toe en plaats de skillet op de Braaimaster om de tomaatjes te poffen.
  11. Rooster de padron pepers en voeg deze daarna toe aan de skillet met tomaat. Breng op smaak met zeezout en peper.
  12. Rooster de chorizo en grote garnalen aan de spiezen op de Braaimaster met behulp van het churrasco frame. Wij roosterden de spiezen direct boven de kooltjes. Voor de gamba’s hielden we een kerntemperatuur aan van 58 C° en voor de chorizo worst 70 C°.
  13. Eet smakelijk!

Ingrediënten

• 800 gr iberico chorizo worsten
• 1 kg grote garnalen met kop
• 200 gram roomboter
• 1 bol Knoflook
• rasp en sap van 1 citroen
• ½ bosjes peterselie
• 1 desembrood (ongesneden)
• 150 gram geraspte kaas
• chilipoeder
• oregano gedroogd/rozemarijn
• 500 gram cherrytomaat
• 10 stuks padron pepers

Voor De Aardappelgarnituur

Extra benodigdheden

Become a Braaimaster!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en become a Braaimaster! Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en laat je inspireren door de lekkerste recepten.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.