Braai recepten
Kippendijenspies
Met shoarma kruiden, flatbread en knoflooksaus
Voor 4 personen
+
Ingrediënten
X
Shoarmakruiden
- halve theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
Kip spiesen (voor twee spiesen)
- 1 kg kippendijenvlees
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 halve limoenen
- 2 paprika’s in (grote stuken gesneden
Flatbread
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
- 7 gr zout
- 1 eetlepel olijfolie
Knoflooksaus
- 4 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
- 11⁄2 theelepel citroensap
- 1⁄2 bos verse peterselie (fijngesneden)
- zout en zwarte peper
+
Bereidingswijze
X
+
Wat heb ik nodig?
X