Kippendijenspies

Met shoarma kruiden, flatbread en knoflooksaus

Voor 4 personen

+ Ingrediënten X

Shoarmakruiden

  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout

Kip spiesen (voor twee spiesen)

  • 1 kg kippendijenvlees
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 halve limoenen
  • 2 paprika’s in (grote stuken gesneden

Flatbread

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 7 gr zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Knoflooksaus

  • 4 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 11⁄2 theelepel citroensap
  • 1⁄2 bos verse peterselie (fijngesneden)
  • zout en zwarte peper
+ Bereidingswijze X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!