
Mosselen op de plancha & flatbread
Home / Mosselen op de plancha & flatbread
Mosselen op de plancha & flatbread
Bereidingstijd 75 minuten
4 personen
Bereiding
Flatbread
- Meng de bloem, gist, suiker, kruiden en sesam.
- Voeg het zout toe zodra de gist goed met de bloem is gemengd.
- Voeg lauwwarm water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Vorm tot een brood of broodjes.
- Bak af op een geoliede, hete plancha tot goudbruin.
Mosselen op de plancha
- Spoel de mosselen en laat ze even staan in zout water. Laat ze daarna goed uitlekken.
- Verhit de plancha zo heet mogelijk.
- Leg de mosselen erop; ze beginnen snel open te gaan.
- Voeg de vinaigrette toe (azijn, olie, paprikapoeder, knoflook, sjalot en paprika).
- Door de hitte en de shock van de vinaigrette gaan de mosselen volledig open en nemen ze de smaken op. (Tip: trek de vlam uit de firebox over de mosselen voor extra smaak.)
- Serveer de mosselen op de plancha direct, samen met het flatbread.
Ingrediënten
Flatbread
- 2000 g bloem
- 40 g droge gist
- 60 g bastaardsuiker
- 30 g gerookt zeezout
- 30 g Provençaalse kruiden
- 80 g zwarte sesam
Mosselen
- Mosselen (apero) (150 g mosselen pp)
- Wittewijnazijn – flinke scheut
- Druivenpitolie – flinke scheut (1/1 met azijn)
- 4 tl paprikapoeder
- 2 teentjes look, in plakjes
- 1 sjalot, in plakjes• 1 zoete puntpaprika, in reepjes
Extra benodigdheden