Salade groene asperges | Burrata | Pancetta

Salade groene asperges | Burrata | Pancetta

Voor 4 personen

Bereiding

  1. Steek de Braaimaster aan en schuif de kooltjes (zodra deze ontstaan) onder het linker grillrooster. Laat de Braaimaster in 30 tot 45 minuten warm worden.
  2. Snijd het houtige deel van de onderkant van de asperges (1-2 cm).
  3. Meng de asperges met een beetje olijfolie en zeezout. Grill ze op de Braaimaster tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet een skillet aan de rechterkant van de Braaimaster en houd de asperges hierin warm (rechts is de temperatuur lager).
  4. Bak de pancetta in een skillet totdat het knapperig is. Zet de skillet aan de rechterkant van de Braaimaster om warm te houden.
  5. Rooster de pistachenoten in een skillet en laat ze afkoelen. Hak ze grof in een vijzel.
  6. Besprenkel de trostomaatjes met olijfolie, zeezout en peper en pof ze op het rooster van de Braaimaster.
  7. Meng de gemengde sla met wat olijfolie en leg de sla in een schaal.
  8. Verdeel de gegrilde asperges en de gepofte tomaatjes over de sla.
  9. Leg de uitgebakken pancetta tussen de asperges en breek de burrata in grove stukken. Verdeel de burrata over de salade.
  10. Strooi de gehakte pistachenoten over de salade en rasp er wat citroenschil over.
  11. Besprenkel met wat olijfolie en rasp er wat parmezaan over.
  12. Serveer de salade direct.

 

Ingrediënten

  • 2 bosjes groene asperges
  • 500 gr gemengde sla
  • 10 trostomaatjes
  • 150 gr pancetta
  • 1 bol burrata
  • 1 citroen
  • 100 gr gepelde pistachenoten
  • olijfolie
  • parmezaan
  • zeezout
  • zwarte peper

Extra benodigdheden

Deel dit recept

Ontdek onze andere recepten

Inclusief video

Roadkill chicken peri peri | geroosterde aardappel

Voor 4 personen

Inclusief video

Mosselen op de plancha & flatbread

4 personen
75 min

Inclusief video

Gerookte zalm met asperges en krieltjes

Voor 4 personen
60 min

Inclusief video

Gemarineerde flank steak | Ratatouille | Salsa verde

Voor 4 personen
60 min