Mosselen op de plancha & flatbread

Mosselen op de plancha & flatbread

Bereidingstijd 75 minuten
4 personen

Bereiding

Flatbread

  1. Meng de bloem, gist, suiker, kruiden en sesam.
  2. Voeg het zout toe zodra de gist goed met de bloem is gemengd.
  3. Voeg lauwwarm water toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
  5. Vorm tot een brood of broodjes.
  6. Bak af op een geoliede, hete plancha tot goudbruin.

Mosselen op de plancha

  1. Spoel de mosselen en laat ze even staan in zout water. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Verhit de plancha zo heet mogelijk.
  3. Leg de mosselen erop; ze beginnen snel open te gaan.
  4. Voeg de vinaigrette toe (azijn, olie, paprikapoeder, knoflook, sjalot en paprika).
  5. Door de hitte en de shock van de vinaigrette gaan de mosselen volledig open en nemen ze de smaken op. (Tip: trek de vlam uit de firebox over de mosselen voor extra smaak.)
  6. Serveer de mosselen op de plancha direct, samen met het flatbread.

Ingrediënten

Flatbread

  • 2000 g bloem
  • 40 g droge gist
  • 60 g bastaardsuiker
  • 30 g gerookt zeezout
  • 30 g Provençaalse kruiden
  • 80 g zwarte sesam

Mosselen

  • Mosselen (apero) (150 g mosselen pp)
  • Wittewijnazijn – flinke scheut
  • Druivenpitolie – flinke scheut (1/1 met azijn)
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes look, in plakjes
  • 1 sjalot, in plakjes• 1 zoete puntpaprika, in reepjes

Extra benodigdheden

Deel dit recept

Ontdek onze andere recepten

Inclusief video

Surf & Turf iberico chorizo | Grote garnalen

Voor 6 personen

Inclusief video

Gerookte zalm met asperges en krieltjes

Voor 4 personen
60 min

Inclusief video

Salade groene asperges | Burrata | Pancetta

Voor 4 personen

Inclusief video

Zalmfilet | Geroosterde groenten | Kriel in schil

Voor 4 personen