- Steek de Braaimaster aan en schuif de kooltjes (zodra deze ontstaan) onder het linker grillrooster. Laat de Braaimaster in 30 tot 45 minuten warm worden.
- Dep de zalm droog en bestrooi met de rub, zeezout en peper. Leg de zalm op de rookplank.
- Snijd het houtige deel van de onderkant van de asperges (1-2 cm). Schil de wortels en halveer ze in de lengte. Snijd de venkel in 8 parten. Doe alle groenten in een grote schaal en breng op smaak met zeezout, peper en olijfolie.
- Grill de groenten tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet een skillet aan de rechterkant van de Braaimaster en houd de groenten hierin warm (rechts is de temperatuur lager).
- Was de krieltjes en doe ze in een kleine pan. Zet op met koud water en voeg een snuf zeezout toe. Breng aan de kook en laat koken tot de krieltjes bijna gaar zijn. Giet af en laat even droog stomen. Grill de krieltjes op de Braaimaster of bak ze in een skillet, in wat roomboter, goudbruin.
- Zet ondertussen de rookplank met zalm aan de rechterkant van de Braaimaster. Laat de zalm rustig garen tot een kerntemperatuur van 50°C. Je kunt de zalm ook sneller laten garen aan de hete (linker)kant van de Braaimaster, check dan wel regelmatig de kerntemperatuur.
- Doe het citroensap, de rasp en ¾ van de dille in een maatbeker en pureer glad met een staafmixer. Hak de overgebleven dille fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan de maatbeker. Breng de dressing op smaak met zeezout en peper.
- Serveer de zalm op het cederhouten rookplankje. Giet de dressing over de geroosterde groenten en dien samen met de krieltjes op.