...

Gemarineerde flank steak | Ratatouille | Salsa verde

Voor 4 personen

Deel dit recept

  1. Kerf het oppervlak met een scherp mes, ongeveer een centimeter uit elkaar, dwars op de draad van het vlees.
  2. Combineer de ingrediënten voor de marinade.
  3. Doe de steak en marinade in een grote diepvrieszak. Smeer de steak goed in met de marinade. Sluit de zak en plaats deze in een kom. Laat het minstens twee uur in de koelkast marineren.
  4. Steek de Braaimaster aan en schuif de kooltjes (zodra deze ontstaan) onder het linker grillrooster. Laat de Braaimaster in ongeveer 30 tot 45 minuten warm worden. Houd hier rekening mee tijdens het bereiden van het recept.
  5. Haal de flank steak uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen. Smeer de steak licht in met olijfolie, zeezout en zwarte peper.
  6. Maak de salsa verde door in een maatbeker de citroenrasp, het citroensap, knoflook, zeezout en zwarte peper te doen. Voeg alle kruiden toe en mix met een staafmixer terwijl je langzaam de olijfolie toevoegt. Breng indien nodig verder op smaak met zeezout en peper.
  7. Snijd voor de ratatouille de rode uien, courgettes en aubergine in blokjes. Snijd ook de tomaten in grove blokjes. Houd alle groenten even apart.
  8. Zet een skillet op de linkerkant van de Braaimaster en bak de uien aan in wat olie. Voeg de courgette en aubergine toe en bak mee totdat ze goed gebakken zijn. Voeg vervolgens de tomaten toe en meng alles goed. Voeg als laatste de oregano toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Houd de ratatouille warm aan de rechterzijde van de Braaimaster.
  9. Leg de flank steak aan de rechterzijde van de Braaimaster. Op deze manier kan de kerntemperatuur alvast omhoogkomen (ongeveer 10 minuten). Grill daarna de flank steak aan de linkerzijde van de Braaimaster om en om, totdat deze de gewenste temperatuur heeft bereikt. Voor medium-rare grill je de steak tot een kerntemperatuur van 53C°. Laat de steak vervolgens aan de rechterzijde van de Braaimaster rusten gedurende 10 minuten en snijd hem daarna in plakjes.
  10. Serveer de gesneden flank steak met de ratatouille en de salsa verde.
  11. Extra stokbrood en olijfolie is altijd lekker!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

800 gram flank steak

Olijfolie

Zeezout en zwarte peper

Ingrediënten voor de steak marinade:

1/3 kopje olijfolie

2 teentjes knoflook gehakt

2 eetlepels rode wijnazijn

1/4 kopje honing

1/3 kopje sojasaus

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de salsa verde:

1 bs peterselie

3/4 bs oregano

1 bs bieslook

1 st citroen rasp + sap

4 tn knoflook

200 ml olijfolie

Ingrediënten voor de ratatouille:

2 rode uien

2 courgettes

1 aubergines

5 tros tomaten

Paar takjes oregano

Voor De Aardappelgarnituur

Extra benodigdheden

Become a Braaimaster!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en become a Braaimaster! Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en laat je inspireren door de lekkerste recepten.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.